Asumisen asialla jo vuodesta 1947

Perusta oma kukkaniitty

Kiinnostaako kukkien väriloisto, huumaava tuoksu ja luonnon monimuotoisuuden avittaminen? Perusta omalle pihalle nurmikon sijaan oma kukkaniitty! Siitä kiittävät myös perhoset ja pörriäiset.

Lue lisää

Onko kotivakuutuksesi ajan tasalla?

Vakuutus on turva vaikkapa rikkoutuneiden silmälasien varalle. Milloin viimeksi tarkistit kotivakuutuksesi? Vakuutusmaksuja kannattaa kilpailuttaa ja pohtia itselle sopivaa omavastuun määrää.

Lue lisää

Liity jäseneksi omakotiyhdistykseen

Omakotiyhdistyksen jäsenyys kannattaa, koska pienellä jäsenmaksulla varmistat, että saat ajankohtaista ja tärkeää tietoa asumisesta, neuvontaa ja rahanarvoisia etuja!

Lue lisää

Pidämme huolta eduistasi

Suurin osa suomalaisista haaveilee asuvansa omakotitalossa. Omakotiliitto tekee töitä, jotta se olisi mahdollista. Lisäksi huolehdimme, ettei pientaloasukkaita unohdeta valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Omakotiliitto nostaa aktiivisesti yleiseen keskusteluun pientaloasukkaiden kannalta tärkeitä asioita. Liitto vaikuttaa tekemällä aloitteita ja antamalla lausuntoja. 

Tutustu työhömme



Jäsenyys kannattaa

  1. Monipuoliset neuvontapalvelut
  2. Valtakunnallinen edunvalvonta
  3. Paikallistoiminta
  4. Kodin huoltokirja
  5. Etuja ja alennuksia yhteistyökumppaneilta
  6. Omakotilehti neljä kertaa vuodessa
  7. Ja paljon muuta!
Liity jäseneksi nyt!


Ajankohtaista

14.5.2024 Kuopio ja Tuusula vuoden pientalomyönteisimmät kunnat

Tämän vuoden pientalomyönteisimmiksi kunniksi on valittu Kuopio ja Tuusula. Molemmissa kunnissa pientaloja rakennetaan runsaasti ja yhteistyöhön kuntalaisten kanssa panostetaan, kiittävät tunnustuksen jakaneet Omakotiliitto, Hirsitaloteollisuus ja Pientaloteollisuus.

Lue lisää

 

13.5.2024 Jos kiinteistön rajan sijainti mietityttää, luota rajapyykkiin

Keväällä suunnitelmissa saattaa olla uuden vajan rakentaminen pihaan tai mökkitontin omistuksen siirtäminen seuraavalle sukupolvelle. Silloin saattaa tarvita tietoa tontin rajan osoittavista niin kutsutuista rajapyykeistä. Vaikka vanhojen mittausten tietoja on pyritty parantamaan, on Suomessa yhä noin kolme miljoonaa rajapyykkiä, joilla ei ole tarkkaa sijaintia. Usein viimeisin mittaus on tehty yli sata vuotta sitten.

Lue lisää

 

8.5.2024 Sähkön siirtomaksussa lähes kymmenkertaisia eroja yhtiöiden välillä

Omakotiliiton vertailussa käy ilmi, että sähkön siirtoyhtiöiden hinnoittelussa on lähes kymmenkertaisia eroja. Siirron perusmaksu on edullisimmillaan 4,70 euroa ja kalleimmillaan 40,66 euroa kuukaudessa.

Lue lisää

 

7.5.2024 Sähköverkkoyhtiöt keräävät asiakkailtaan palautetta jakeluverkon kehittämissuunnitelmiin

Seuraavat jakeluverkon kehittämissuunnitelmat valmistuvat kesällä 2024. Ennen kehittämissuunnitelmien valmistumista sähköverkkoyhtiöiden asiakkailla on toukokuun ajan mahdollisuus kommentoida suunnitelmia.

Lue lisää

 

27.4.2024 Asumiskustannusten nousu puhutti pientalo- ja vapaa-ajan asukkaita

Viiden viime vuoden aikana tyypillisen omakotitalon asumiskustannukset ovat nousseet yli 50 prosenttia. Hallituksen tuoreet päätökset eivät tuo helpotusta kustannusten nousuun.

Lue lisää

 

Yhdistysten uutisia & tapahtumia

29.4.2024 En aktiv vår i Egnahemsföreningen på Kimitoön

Med en temakväll om trädgård och blommor, och vårmötet med två gästföreläsare, Egnahemsföreningen på Kimitoön har haft en aktiv vår med många trevliga händelser på väg.

Lue lisää

 

10.4.2024 Kevätkeikaus Suonenjoella

Suonenjoen seudun Omakotiyhdistys järjesti vauhdikkaan Ratiritiralla-perhetapahtuman rekiajelun ja nokipannukahvien merkeissä.

Lue lisää

 

8.4.2024 Keravan Omakotiyhdistys - kunniapuheenjohtajaksi Harri Hänninen, Keravalla rakennuslupien myöntöajat huippuluokkaa

Keravan Omakotiyhdistys on valinnut Harri Hännisen kunniapuheenjohtajaksi. Yhdistyksen kevätkokouksessa kuultiin Keravan rakennusvalvonnan johtavan rakennustarkastaja Timo Vatasen seminaariesitys.

Lue lisää

 

9.3.2024 Varkauden seudun Omakotiyhdistys - Mietteitä vuoden 2024 alussa…

Vuonna 2023 vietettiin yhdistyksen 25-vuotisjuhlaa Kaks Ruusussa, yhdistykseen liittyi ennätykselliset 35 uutta jäsentä, ja yhdistys järjesti ja oli mukana eri tapahtumissa.

Lue lisää

 


Kiinnostunut toiminnasta, tilaa uutiskirje!





Jos olet jäsen ja sinulla on sähköpostiosoite jäsentiedoissasi, saat jäsenkirjeen,  joka on laajempi kuin uutiskirje. Jäsenkirje on täynnä hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa ja tulee suoraan sähköpostiisi.